Runboard.com
You're welcome.

runboard.com       Sign up (learn about it) | Sign in (lost password?)

 
Sani Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Moderator
Global user

Posts: 601
Karma: 8 (+11/-3)
posticon 2. LIJEČENJE LANENIM ULJEM


2. LIJEČENJE LANENIM ULJEM

Dr. Johanna Budwig je poznata i štovana u svijetu kao njemačka prvorazredna biokemičarka.
Ona ima doktorat iz prirodnih znanosti, prošla je medicinsko školovanje, školovala se još i u farmacijskoj znanosti, te fizici, botanici i biologiji. U svim se ovim znanostima isticala.

Dr. Budwig počela je skupljati i vrlo pozorno analizirati doslovno na tisuće uzoraka krvi i od zdravih i od vrlo bolesnih ljudi. Podaci koje je ona svrstala u tablice, pokazivali su da je krv ozbiljno bolesnih (uključujući bolesne od raka, dijabetesa, pretkanceroznog stanja jetre) uvijek i bez izuzetka bila deficijentna u jednoj esencialnoj masnoj kiselini: linoleinskoj!
Ova činjenica objašnjava zašto su bolesnici od raka slabi i anemični. Bez linoleinske kiseline tijelo ne može proizvoditi hemoglobin. Bez hemoglobina krv ne može donositi životno važan kisik do stanica i tkiva koje se guše. Trpi i proizvodnja energije; žrtva raka postaje progresivno sve više i više anemična, tone u letargiju i konačno umire.

Dr. Budwig je otkrila pravu kombinaciju esencijalnih masnih kiselina (koje se nalaze u lanenom ulju) i proteina koji u sebi imaju sumpora (a koji su obilato prisutni u svježem nemasnom siru) i to je čarobna formula kojom možete izliječiti rak i druge bolesti uzrokovane masnom degeneracijom.
Zbog utjecaja moćne industrije ulja u Njemačkoj, koja nastavlja svoje pokušaje diskreditiranja njezinih nalaza, odbili su joj publicirati radove u medicinskim časopisima! Zato je Dr. Budwig objavila rezultate svojih istraživanja u knjigama: "Rak-problem masnoće", "Smrt tumora", "Istinsko zdravlje nasuprot arterioskleroze, infarkta srca i raka".
Ona je također primijetila da prehranu sa velikom količinom masnoće ne podnosi nijedna zdrava osoba dok trostruko nezasićene masnoće u lanenom ulju povezane s proteinima bogatim svježim sirom lako podnosi svatko, pa i teško bolesne osobe.

Ispitivanje kemijski prerađenih masnoća
Dr. Budwig izričito traži da ne upotrebljavamo ono što ona zove "pseudo-masnoće". U želji da produže njihovo trajanje i da tekuće i krute masnoće (margarini) budu vizualno privlačne, tvorničari se koriste kemijskim procesima koji te masnoće čine štetnima za ljude, ali tako oni mogu zaraditi više novaca. Ove masnoće mogu biti označene čak i kao "polinezasićene", ali su ipak svejedno štetne za ljude.
Kemijski prerađene masnoće nisu topive u vodi kad se vežu uz proteine. One se talože, sprječavaju cirkulaciju krvi i limfe, oštećuju srce i njegovu funkciju, sprečavaju obnovu stanica itd.
Tijelo odbacuje kemijski prerađene masnoće jer je njihov prirodni sustav tako drastično promijenjen da one nisu više u stanju ispuniti svoju zadaću u organizmu, nego uzrokuju ogromne štete u tijelu.
Zanimljivo je zabilježiti da je Rusija još 1902. zakonom zabranila umjetno skrućivanje masnoća kemijskim načinom kao što se događa kod margarina.
U potpunoj suprotnosti s kemijski napravljenim masnim kiselinama, ako i samo vrlo malu količinu (1 miligram) lanenog ulja dovedemo u krvni optok bolesnika od raka, krv tog bolesnika oporavlja se u roku 4-6 sati jer se prirodne masne kiseline prisutne u lanenom ulju lako vežu s proteinima i kisikom.
Oštećenja uzrokovana mastima očita su u srcu, jetri, arterijama i jasno su vidljiva u zloćudnim (i dobroćudnim) tumorima. Uzrok ovih degenerativnih oštećenja leži u pogrešnoj prehrani, u jedenju krivih vrsta masnoća.
Dr Budwig uči i tvrdi da je najbolji način da napadnemo rak u njegovim korijenima tako da odstranimo sve krive masnoće (pseudomasnoće) iz prehrane i uvedemo pravU prehranu prirodnim ljekovitim masnoćama prisutnima u lanenom ulju.

Velika potrošnja masnoća
U nastojanju da pojedu dovoljno esencijalnih masnih kiselina koje je zahtijevalo njihovo tijelo, laboratorijske životinje jele su 5 puta više komercijalno prerađenih masnoća u odnosu na one koje su se hranile elektronima bogatim aktivnim prirodnim masnoćama. Ovo može biti vrlo dobro objašnjenje zašto dolazi do općeg povećanja potrošnje masnoća.
Kad kemijski prerađene masnoće jedu ljudi, dolazi do opće blokade čitave žljezdane aktivnosti unutar organizma. Jedan od prvih znakova poremećenog metabolizma krivih masnoća i koje možemo lako zamijetiti, jest sušenje sluznice usta i nosa. Isušene sluznice tipične su kod bolesnika od raka i rezultiraju hrapavim glasom, a nastaju u svezi spriječenog lučenja žlijezda slinovnica. Nije tako lako prepoznati, ali ima vrlo štetno djelovanje sušenje čitavih probavnih organa.


Lijek protiv većine bolesti
Postoje mnogobrojni primjeri koji dokazuju kako je ovaj prirodni lijek za samo nekoliko tjedana ili mjeseci doveo do ozdravljenja čak i kod najtežih bolesti (rak, uključujući i tumore na mozgu), visoki krvni tlak, ateroskleroza, bolesti metabolizma (npr. štitnjača), multipla skleroza, čir, upale i mnoge druge…

Osnovni recept
Kao dodatak prehrani uzimati svaki dan 1-2 žlice hladno istješnjenog (prešanog), sirovog, nerafiniranog lanenog ulja (može se nabaviti u prodavaonici zdrave hrane ili u biljnoj ljekarni), dobro pomiješanog sa pola do 1 šalice što manje masnoga (do 10 posto) svježeg sira.

Preporučeni način prehrane (nije uvjet ali pridonosi bržem oporavku)
Doručak: osnovnom receptu možete dodati sok od pola limuna, jednu zgnječenu cijelu bananu i (ili) jednu žličicu meda, 1 žličicu tek samljevenih sjemenki (lana, suncokreta, sezama, badema, oraha ili lješnjaka), 2 žlice sirovih, tek samljevenih integralnih žitarica (zob, ječam, integralna riža, heljda) i svježeg voća.
Ručak: trebate se hraniti svježim voćem i povrćem (sirovim i kuhanim). Svakodnevno jedite integralne žitarice skuhane kao juha ili pripremljene na druge načine.

Zabranjeno je: jaja (pržena ili kuhana), torte, kolači, slatko, čokolada, nikakve masnoće (maslac također ne), ništa alkohola. Obrano mlijeko ponekad, soli malo.


Last edited by Sani, 9/28/2008, 3:55 pm


---
wc je najstrašnije mjesto na svijetu - tamo su se i najhrabriji usrali
9/28/2008, 3:54 pm Link to this post Send Email to Sani   Send PM to Sani
 
Bebuli Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user
Global user

Posts: 87
Karma: 0 (+0/-0)
Re: 2. LIJEČENJE LANENIM ULJEM


Ja sam negdje procitao da se mogu sjemenke lana pokiseliti u 1dl vode i ostaviti da prenoci i onda se to procijedi i popije.

---
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe."
11/3/2009, 11:13 pm Link to this post Send Email to Bebuli   Send PM to Bebuli
 
Mister No Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user
Global user

Posts: 98
Karma: 1 (+2/-1)
Re: 2. LIJEČENJE LANENIM ULJEM


može bit,jer ja npr. prokuhavam rižu ili ječam te procijeđeni ostatak - sluz popijem, odvratno je al kažu da pomaže
11/4/2009, 5:43 pm Link to this post Send Email to Mister No   Send PM to Mister No
 
You are not logged in (login)