Runboard.com
You're welcome.

runboard.com       Sign up (learn about it) | Sign in (lost password?)

 
kreso24 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Posts: 57
Karma: 0 (+0/-0)
Pozz svima :)Nazalost prije dva tjedna operiran i sad potvrdjeno da imam chronovu bolest , svi savjeti su dobro dosli, a najvise sto se tice prehrane nakon operacije to me najvise muci. Danas mi DR. prepisao Salofalk i neki Modulen od 500mil pa me zanima koja je stocno svrha tog ljeka i cemu on pomaze?

Unapred Hvala! pozzz
1/27/2009, 2:08 pm Link to this post Send Email to kreso24   Send PM to kreso24
 
shimy Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Posts: 179
Karma: -2 (+0/-2)
Re: Pozz svima :)


Pozdrav i tebi

Salofalk pijemo svi kao protuupalni lijek kojim dovodimo pogoršano stanje u stanje remisije (kad je sve ok) i nastavljamo ga piti sve dok se ne pokaže da crijeva mogu bez njega (ja ga pijem već 3 godine, gramaža oscilira)

Modulen je nadomjestak ili dodatak prehrani za vraćanje izgubljene mišićne mase ili u slučaju relapsa bolesti kad je prehrana dosta oskudna. Ja ga pijem i poslije teretane jer sadrži proteine koji brzo ulaze u organizam i vraćaju izgubljeno.

Što se tiče prehrane, moj savjet je, u početku se pridržavaj bolničke dijete A ČIM SE STANJE POBOLJŠA nastoj jesti što zdravije (voće, povrće, mahunarke, sjemenke, drugim riječima kombinacija makrobiotike i vegetarijanske kuhinje - da, baš sve suprotno bolničkoj dijeti i to po malo vodeći dnevnik prehrane da vidiš što ti paše a što ne)

To je ukratko to, želim ti brz i potpun oporavak. Javi se da ćujemo kako si ili ako samo trebaš riječ potpore. Drž se, molit ću za tebe

Last edited by shimy, 1/27/2009, 8:27 pm
1/27/2009, 8:22 pm Link to this post Send Email to shimy   Send PM to shimy
 
kreso24 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Posts: 57
Karma: 0 (+0/-0)
Re: Pozz svima :)


tnx
a slusaj stvarno dobro dosao mi je svaki savjet ja sam za sad jos samo na ljecnicnickoj prehrani samo povrce na leso , bojim se da mi mozda crijeva nisu zarasla ili nesto pa cu barem jos tjedan dana bit samo na povrcu i vodi emoticon(

hvala jos jednom

Last edited by kreso24, 1/28/2009, 9:43 am
1/27/2009, 9:28 pm Link to this post Send Email to kreso24   Send PM to kreso24
 
You are not logged in (login)